Een van de meeste essentiële onderdelen van bedrijfsrecherche is het integriteitsonderzoek. De integriteit van uw algehele organisatie begint bij uzelf, maar eindigt daar zeker niet. U wilt vanzelfsprekend goede en betrouwbare medewerkers aannemen en daarnaast waarborgen dat uw medewerkers goed en betrouwbaar blijven. Door middel van een integriteitsonderzoek komt u er achter welke van uw (nieuwe) medewerkers integer en betrouwbaar is. Daar zitten grote voordelen aan voor uw organisatie. Integer personeel vormt namelijk de fundering van het succes van uw bedrijf. Integriteitsonderzoek is hét specialisme van Levent en vormt een stevige basis voor de bedrijfsrecherche.
 

Vraag een Screening aan

 

Due dilligence en integriteit

Om er achter te komen of incidenten recent hebben plaatsgevonden, wordt due dilligence – ofwel gepaste zorgvuldigheid – uitgevoerd. Tijdens het due dilligence onderzoek wordt gepresenteerde informatie gecontroleerd op onjuistheden en onregelmatigheden. Bij belangrijke beslissingen betreft investeringen, overnamen of fusies, is een due dilligence integriteitsonderzoek zeer waardevol. In de bedrijfsrecherche wordt de term gebruikt om de gepaste zorgvuldigheid waarmee het integriteitsonderzoek wordt uitgevoerd te onderstrepen en erkenbaar te maken. Een schending in integriteit komt vaak onverwachts. De ervaring leert dat dit in de meeste gevallen vanuit een (anonieme) melding van een andere medewerker komt. Het kan ook zijn dat de aap uit de mouw is door een persbericht met daarin vertrouwelijke informatie over uw organisatie, of een concurrent die laat blijken ongewenste kennis te hebben van uw zaken.

Aanpak en werkwijze van Levent Bedrijfsrecherche

Wanneer er in uw organisatie sprake is van (een melding van) een vermeende schending in integriteit, gaan onze specialisten graag met u in gesprek voor het integriteitsonderzoek.

Het is uiteraard ook mogelijk om een controle uit te laten voeren door Levent Bedrijfsrecherche. Met een preventieve aanpak kunt u het integriteitslek voorkomen. Een preventieve aanpak kan u behoorlijk veel opleveren. Het oplossen van schade is fijn, maar voorkomen is beter dan genezen.

Voor alle informatie over onze werkwijze kunt onze dienstenpagina’s bezoeken.
 

Vraag een Screening aan

 

Integriteitsonderzoek uit laten voeren en meer informatie

Onze specialisten gaan graag met uw in gesprek. Een eerste adviesgesprek bij Levent is overigens geheel kosteloos. De integriteit van uw organisatie waarborgen gaat bij ons voorop. Uiteraard helpt Levent u graag verder met al uw vraagstukken betreft de integriteit van uw organisatie. Tevens bieden we naast het integriteitsonderzoek andere oplossingen in het kader van bedrijfsrecherche. Bezoek onze dienstenpagina om te zien welke diensten voor uw organisatie waarde toe kunnen voegen.

Direct aan de slag met de beveiliging van uw organisatie? Vraag hier een gesprek aan met onze adviseurs. We helpen u graag verder met uw beveiligingsvraagstukken.