Het is mogelijk dat u als werkgever (of als werknemer) terecht komt in een situatie waarin u een arbeidsverleden van een persoon wenst op te vragen. Dit is mogelijk via het UWV, welke dergelijke gegevens bijhoudt en categoriseert. Het is echter mogelijk dat u tegen problemen aanloopt wanneer u een arbeidsverleden wilt opvragen. Het wordt een lastig verhaal wanneer een kandidaat voor een functie bijvoorbeeld enige tijd in het buitenland heeft gewerkt. Een arbeidsverleden opvragen via het UWV biedt in een dergelijke situatie niet voldoende informatie en schetst niet het volledige beeld. De specialisten van Levent Bedrijfsrecherche zijn echter in staat het grootste deel van het arbeidsverleden op te vragen zodat het volledige plaatje van een kandidaat zichtbaar wordt.
Vraag een Screening aan

 

Arbeidsverleden onderzoeken van werknemers

In Nederland worden persoonsgegevens ongeveer vijf jaar bewaard door werkgevers. Wanneer een persoon werkeloos raakt door wat voor omstandigheden dan ook, dan kan het het arbeidsverleden opvragen erg belangrijk zijn. De WW uitkering kan hier namelijk mee berekent worden, evenals de duur van deze uitkering. Het arbeidsverleden onderzoeken is ook belangrijk wanneer de hoogte van de AOW berekend moet worden. Genoeg redenen om relevante gegevens betreft het arbeidsverleden paraat te houden. Een werkgever kan tevens vragen om informatie uit het arbeidsverleden. Met name een bewijs van werkzaamheid en dergelijke kan opgevraagd worden. Deze kunt u als werknemer in de meeste gevallen zelf opvragen bij het UWV. Nogmaals: indien u werkzaam bent geweest in het buitenland kan het lastig zijn om het arbeidsverleden op te vragen.

De werkwijze van Levent Bedrijfsrecherche

De onderzoeken van Levent Bedrijfsrecherche zijn zeer uitgebreid en bestaan daarom uit verscheidene onderdelen. Het opvragen van het arbeidsverleden is daar uiteraard een zeer relevant onderdeel van. Om de werkelijkheid in de volledigheid te achterhalen is het soms nodig om deskundige analisten in te schakelen: die kunt u vinden bij Levent Bedrijfsrecherche.
Vraag een Screening aan

 

Meer informatie over het opvragen van het arbeidsverleden

Het arbeidsverleden opvragen kan zeer belangrijk zijn voor het aannemen van potentiële nieuwe werknemers. Gekwalificeerde mensen kunnen uw organisatie of bedrijf behoorlijk versterken en daarbij bijdragen aan de bedrijfscultuur. Wanneer u via het UWV niet achter alle relevante informatie kunt komen, dan staat Levent Bedrijfsrecherche voor u klaar. Onze specialisten zijn in staat om het volledige plaatje te schetsen van het arbeidsverleden van een persoon.

Direct aan de slag met de beveiliging van uw organisatie? Vraag hier een gesprek aan met onze adviseurs. We helpen u graag verder met uw beveiligingsvraagstukken.