Levent Bedrijfsecherche biedt effectieve oplossingen voor beveiligingsproblemen in uw onderneming of organnisatie. Onze ervaren specialisten voeren al jaren recherche uit in verschillende principes, zoals integriteits- en antecedentenonderzoeken. Dat doen zij voor bekende en vooraanstaande organisaties, maar ook voor kleine zelfstandigen. Bij recherche van Levent kunt u denken aan interne fraude, concurrentiebeding, het onderzoeken van overmatig ziekte- of werkverzuim en risk assessment. Voor meer informatie, of om direct een afspraak te maken, kunt u ons telefonisch bereiken via +31 (088) 98 76 000.

 

Bedrijfsrecherche

Ondernemingen, (non-profit)organisaties en (semi)overheden: elke organisatie kan profiteren van bedrijfsrecherche. Interne fraude preventief aanpakken is voor iedereen elke onderneming een pré. In veel gevallen wordt fraude niet gepleegd met voorbedachte raden, maar komt het tot stand vanuit opportunistische overwegingen. In andere woorden: waar gaten zitten zal het lekken. Door een uitgebreide analyse uit te laten voeren door de rechercheurs van Levent bent u vele malen beter in staat u en uw organisatie te beschermen tegen zowel externe, als interne fraude.

 

Multidisciplinair en complex

Levent Bedrijfsrecherche biedt zowel nationaal als internationaal een multidisciplinaire dienstverlening. Hierdoor kunnen wij organisaties bijstaan bij problemen op het gebied van veiligheidszaken. Levent Bedrijfsrecherche kan u oplossingen aandragen in specialistische en complexe zaken op het gebied van:

Security Risk Management (security consultancy en -compliance);

Screening (ondernemingen en personen);

Fraudeonderzoek (bedrijfsfraude- en toedrachtonderzoek);

Crisis Management (contingency planning en emergency respons);

Particuliere recherche vraagstukken.

 

De specialisten van Levent zijn tevens expert op het gebied van screeningen en hebben jarenlange ervaring in employment screening en antecedentenonderzoeken. Aan onze werkwijze verbinden wij het ‘’vier ogen’’ principe. Elke screening wordt na afronding door een tweede onderzoek gecontroleerd. Vier ogen zien immers meer dan twee. Het vier ogen principe wordt toegepast ter bewaking van de integriteit van zowel het onderzoek, als de daaruit verkregen resultaten.

 

De cijfers

130.000 mensen zijn in ons land slachtoffer geworden van identiteitsfraude, volgens een onderzoek uitgevoerd door Fellowes.

36 procent van de Nederlandse organisaties heeft de laatste twaalf maanden een stijging waargenomen van de (geschatte) geleden schade rondom economische delicten. Dat is te lezen in de tweejaarlijkse Global Economic Crime Survey van PWC.

350.000 à 700.000 euro bedroeg de schade van economische criminaliteit bij 9 procent van de organisaties die PWC in Nederland onderzocht. In de overige 91 procent lag het financiële verlies onder de 70.000 euro.

‘Dat zal mij niet overkomen’

Voorjaar 2002 verdedigde de Amerikaanse Democratische senator Paul Sarbanes in de Senaat zijn wetvoorstel voor deugdelijk ondernemingsbestuur. Doordat de door hem voorgestelde maatregelen erg drastisch waren, oogstte hij weinig bijval. Zijn Republikeinse collega Michael Oxley kwam met een aangepaste, mildere versie naar de Senaat, maar ook die versie viel niet in goede aarde. Dat veranderde terstond toen in de Verenigde Staten een aantal schandalen aan het licht kwam, met als historische dieptepunten die bij WorldCom en Enron. Sarbanes en Oxley legden hun voorstellen naast elkaar en vormden daarmee de basis voor de Sarbanes-Oxley Wet. Dit keer kreeg de wet wel bijval en op 30 juli 2002 werd hij ingevoerd. In de tussentijd waren er ook alweer nieuwe schandalen opgedoken, onder andere bij AOL, Tyco en QWest. Denkt u nog steeds dat het ú niet kan overkomen?

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

 

Hulp nodig bij uw veiligheidsproblemen?

Denkt u er aan om een integriteitsonderzoek of een andere vorm van recherche uit te laten voeren door een externe partij? Levent Bedrijfsecherche is al vele jaren actief op het gebied van bedrijfsonderzoeken en weet u en uw organisatie als geen ander te ondersteunen in het tegenwerken en voorkomen van interne fraude, integriteitsschendingen en andere zaken waar u liever niet meer te maken krijgt met uw organisatie.

Levent krijgt de onderste steen boven: ook voor uw organisatie. Vraag direct een kennismakingsgesprek aan met de experts van Levent.