Een integriteitsverklaring kan noodzakelijk zijn voor sommige sollicitatieprocedures. Hoofdzakelijk wanneer u als werkgever grondig onderzoek wenst te verrichten naar de achtergrond van een potentiële werknemer is het opvragen van een integriteitsverklaring essentieel. Een dergelijke verklaring kan verschillende vormen aannemen en daarbij verschillende informatie bevatten. In een integriteitsverklaring kunnen allerlei richtlijnen vermeld staan over gedragingen en uitingen. Wanneer de verklaring is ondertekend door een persoon, kunnen hier tevens bepaalde rechten aan worden ontleend, dit verschilt echter per integriteitsverklaring.

Ex-werknemers & werkgevers

De situatie kan zich voordoen dat een van uw ex-werknemers een integriteitsverklaring bij u opvraagt. Bijvoorbeeld omdat hij of zij solliciteert naar een nieuwe functie en er tijdens de procedure naar een dergelijke verklaring wordt gevraagd. Indien u dit verzoek weigert, is de kans aanzienlijk dat de verzoekende ex-werknemer niet wordt aangenomen bij de nieuwe functie. Menig sollicitatie loopt stuk op deze eis vanwege onwilligheid van een ex-werkgever om de verklaring te ondertekenen. Dit kan voorkomen door een meningsverschil, dispuut of in ernstige gevallen hebben zeer vervelende scenario’s zich voorgedaan. Als u overweegt een potentiële werknemer aan te nemen voor een functie en deze geen verklaring van integriteit kan tonen, dan kan het zijn dat er in zijn of haar arbeidsverleden vervelende zaken zijn voorgekomen.

Integriteit bij Levent Bedrijfsrecherche

Via onze website heeft u de mogelijkheid om kandidaten te laten screenen: het onderdeel integriteit nemen onze specialisten uiteraard mee in hun onderzoek. Onze screeningen worden zo kort gehouden als mogelijk door middel van innovatieve ICT-oplossingen en korte schakelingen. Onze rapportages tonen tevens aandachtspunten en eventuele topics die de moeite waard zijn om te bespreken met kandidaten. Levent Bedrijfsecherche staat voor: betrouwbaarheid, toegankelijkheid, gebruiksgemak en zorgvuldigheid. Onze experts maken gebruik van het zogeheten 4-ogen principe, welke inhoudt dat wij met meerdere personen de verkregen informatie analyseren en het rapport vormen.

Meer informatie over de integriteitsverklaring

Gekwalificeerde en integere werknemers zoeken en aannemen is essentieel voor het versterken van de bedrijfscultuur binnen uw organisatie. Bovendien is het essentieel voor het verhogen van de bedrijfsresultaten. De integriteit van uw personeel achterhalen kan gedaan worden met behulp van een integriteitsverklaring. Levent Bedrijfsecherche kan faciliteren in het verkrijgen van een integriteitsverklaring van een van uw (potentiële) werknemers. Voor meer informatie over de integriteitsverklaring kunt u telefonisch contact met ons opnemen via +31 (088) 98 76 000. Ook kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Hiervoor verwijzen we u naar onze contactpagina.