Screening van medewerkers beperkt uw bedrijfsrisico’s

 

Wij verdelen employment screening in 3 categorieën:

Pre-employment screening – voor toekomstige werknemers

In-employment screening – Bij interne functiewisselingen op strategische en gevoelige functies

Post-employment screening – voor werknemers die hun carrière elders voortzetten.

 

Employment screening  is een onafhankelijke controle op de verstrekte gegevens door uw (toekomstige) medewerkers. Tijdens de screening onderzoeken we systematisch of de door de kandidaat verstrekte informatie in overeenstemming is met de werkelijkheid en of de kandidaat geen relevante gegevens heeft achtergehouden.

Wilt u zeker zijn van een gezonde bedrijfscultuur waarin u uw werknemers kunt vertrouwen? Dan bent u voor een employment screening bij Levent Bedrijfsrecherche aan het juiste adres! Met een op maat gemaakte employment screening van werknemers voorzien wij uw bedrijf van de nodige informatie over de integriteit van uw medewerkers.

Aan de hand van objectieve inzichten in de integriteit van uw kandidaten waarborgen wij dat uw medewerkers voldoen aan uw maatstaven en stellen wij u in staat bedrijfsrisico’s te beperken, verlieskosten te voorkomen en de waarde en betrouwbaarheid van uw organisatie te vergroten.

Wij leveren maatwerk: aan de hand van uw wensen verzorgen wij een flexibele, betaalbare employment screening op maat.

 

Bespaar bedrijfskosten met een employment screening door Levent Bedrijfsecherche

Met een employment screening bespaart u kosten en beperkt u uw bedrijfsrisico. Want door een screeningonderzoek van Levent Bedrijfsrecherche vermijdt u ontslag van een werknemer die toch niet geschikt blijkt te zijn voor de functie. U voorkomt mogelijke kosten van diefstal, fraude en ondermijning binnen uw bedrijf.

Levent Bedrijfsrecherche heeft jarenlange ervaring met het screenen van kandidaten en houdt rekening met alle mogelijke risico’s die voor u relevant zijn. Wij checken niet alleen het cv maar onderzoeken ook de achtergrond van de kandidaat grondig. Met een screening bij Levent Bedrijfsrecherche weet u zeker dat al uw (toekomstige) werknemers ook echt geen geheimen voor u hebben.

 

Hoogwaardige employment screening

Met een team van ervaren professionals doen wij aan hoogwaardige employment screening, die voldoet aan alle wensen van uw bedrijf.

Levent Bedrijfsrecherche hanteert een unieke manier van werken die de opdrachtgever en de kandidaat met zo weinig mogelijk administratieve ballast opzadelt.

Door directe communicatielijnen en slimme ICT-oplossingen houden we de doorlooptijd van een screening kort. U krijgt een duidelijke rapportage, waarin we alle onderdelen toelichten

Onze rapportage is functioneel en laat direct zien welke aandachtspunten overblijven om met de gescreende kandidaat te bespreken.

 

Is zelf uw personeel screenen een goed idee?

Nee. Wij vinden het niet een goed idee als u uw eigen personeel gaat screenen.

Vaak horen wij dat bedrijven en instellingen zelf personeel screenen. Echter, als wij doorvragen blijkt dat men opleidingen en werkhistorie niet of nauwelijks controleert. Referenten natrekken wordt vaak vanwege tijdgebrek achterwege gelaten. Als dit wel gebeurt. dan stelt men vaak niet de vragen die echt van belang zijn. De meeste HR- medewerkers richten zich op de competenties van de kandidaat, maar laten de integriteitissues onderbelicht.  Het stellen van kritische vragen met betrekking tot de integriteit vindt men vaak lastig. Men ervaart vaak dat het de vertrouwensband met de kandidaat kan schaden en ziet daarom vaak af van de noodzakelijke vragen.

Financieel onderzoek wordt vaak al helemaal weggelaten, omdat dit lastig en ongemakkelijk aanvoelt. Maar realiseert u zich het volgende: medewerkers met financiële problemen melden zich vaker ziek, werken vaak minder efficiënt en vormen een integriteitrisico voor uw organisatie.

 

Employment screening is ook beoordelen van de gevonden informatie

Een gedegen online employment screening van sollicitanten vergt meer dan alleen een snelle check op Google en Facebook. De gevonden informatie moet ook juist worden beoordeeld en het zoeken op zich is al een uitvoerige en tijdrovende klus.

Wij hebben onze werkwijze zo ontwikkeld dat wij onder andere het internet afzoeken met specifiek ontwikkelde zoekopdrachten van circa 700 negatieve zoekwoorden. Deze manier is tijdbesparend en zeer effectief gebleken. Daarnaast maken wij gebruik van diverse diplomaregisters en bronnen rondom de kandidaat, zoals voormalige werkgevers en andere referenten.

 

Zeker weten wie u precies gaat aannemen – of wie u al heeft aangenomen? Vraag direct een screening aan van Levent Bedrijfsrecherche.

Screening en privacy & wetgeving

Bij alle screeningen door Bedrijfsrecherche houden wij uitvoerig rekening met de privacy van de kandidaat en de opdrachtgever.

Alle werkzaamheden die wij uitvoeren, zijn toegestaan volgens de wet. Voor het benaderen van voormalige werkgevers en andere referenten vragen wij toestemming aan de kandidaat.

Voor het verwerken van persoonlijke gegevens houden wij ons strikt aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en andere relevante wetgeving.