Bijna elke organisatie wordt vroeg of laat geconfronteerd met bedrijfscriminaliteit. Bedrijfscriminaliteit komt over het algemeen vaker vanuit een interne bron, dan een externe bron.

Uit een onderzoek van de ING uit 2015 is gebleken dat één op de acht MKB’ers slachtoffer is geworden van bedrijfscriminaliteit. En maar een kwart van de ondernemers is hier tegen verzekerd. Daarbij kunt u denken aan een beveiligd computernetwerk, of alarmen installeren.

Wilt u uw organisatie beveiligen en het risico op bedrijfscriminaliteit verkleinen?

U kunt vandaag nog stappen ondernemen om bedrijfscriminaliteit voor te zijn. Neem telefonisch contact op met Levent via +31 (088) 98 76 000. Onze adviseurs bespreken samen met u graag de mogelijkheden.

Veel voorkomende vormen van bedrijfscriminaliteit

Vooral interne criminaliteit is een veel onderschatte vorm van bedrijfscriminaliteit. Het kan daarom lastig zijn om de keuze te maken om een onderzoek te starten.

Onder andere de onderstaande misdrijven komen veel voor in bedrijfsomgevingen:

  • Digitale fraude;
  • Zedendelicten (seksuele intimidatie e.d.);
  • Intimidatie en ongewenste omgangsvormen;
  • Het doorspelen van bedrijfsgevoelige informatie;
  • Geld ontvreemden uit kassa’s of rekeningen;
  • Criminaliteit door eigen medewerkers.

Uw organisatie beveiligen

De rechercheurs en beveiligingsexperts van Levent Bedrijfsrecherche hebben jarenlange expertise in het herkennen en tegengaan van criminaliteit bij bedrijven. De beslissing nemen om een onderzoek uit te laten voeren door ervaren rechercheurs is niet eenvoudig. En de kans is zeer aanwezig dat u dingen tegen komt die u liever niet had geweten.

Maar uw organisatie wordt er beter van; daarvoor staan wij garant. Bij Levent kunt u veel verschillende soorten onderzoek laten uitvoeren. Bijvoorbeeld het toedrachtonderzoek. Tijdens een toedrachtonderzoek lopen onze onderzoekers de exacte stappen na welke hebben geleid tot een misdrijf of informatielek. En traceren dat naar de bron. Zo kunt u niet alleen eventuele schade verhalen op de pleger van het misdrijf, maar kunt u ook het lek dichten en de reputatie van uw organisatie beschermen.

Hulp nodig bij het voorkomen van bedrijfscriminaliteit?

De experts in bedrijfscriminaliteit preventie van Levent Bedrijfsrecherche staan voor u klaar. Onze rechercheurs ondersteunen u graag met het bewaken van de veiligheid van uw organisatie. En daarmee het voorkomen van bedrijfscriminaliteit. Want voorkomen is beter dan genezen. Een onderzoek naar bedrijfscriminaliteit kan preventief heel goed werken. Na dat het kalf is verdronken kan de put uiteraard ook worden gedicht. Levent staat klaar voor u en uw organisatie in elke situatie.

Heeft u te maken met een ongewenste situatie in uw bedrijf en denkt u dat er sprake is van bedrijfscriminaliteit? Tijdens een vrijblijvend gesprek informeren wij u graag over wat wij voor u kunnen betekenen.

Levent krijgt de onderste steen boven: ook voor uw organisatie. Vraag direct een kennismakingsgesprek aan met de experts van Levent.